Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.01.2009. КИЇВ. У Національній опері України Предстоятель Української Православної Церкви відкрив святкову ялинку

В день Різдва Христового в Національній опері України імені Тараса Шевченка Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Володимир відкрив Святкову ялинку «Різдвяний Вертеп — 2009». Предстоятель привітав присутніх зі святом Різдва Христового та розповів про суть та значення цієї знаменної події в житті кожної людини.
«Бажаю, щоб кожний з вас, хто відвідав цей Різдвяний верпет, отримав від народженого Богонемовляти все необхідне для щастя та миру у душі», — промовив Блаженні ший Володимир.
Далі до присутніх звернувся голова синодального відділу з благодійності та соціального служіння УПЦ архідиякон Сергій Косовський. В промові отець Сергій відмітив широку соціальну та благодіяльну діяльність Предстоятеля нашої Церкви.
Після цього Першосвятитель передав кошти, зібрані під час акції минулорічної «Свіча милосердя» для дитячих будинків та будинків пристарілих. Зокрема. З рук Владики Митрополита грошові чеки отримали представники дитячих будинків сімейного типу в родинах священників у Дніпропетровській та Сумскій єпархіях, церковні будинки пристарілих у Чернігівській та Донецькій єпархіях, дом милосердя у місті Арциз Одесської єпархії.
Організатором заходу виступив Синодальний відділ УПЦ у справах молоді.
На святі були присутні голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, єпископ Макарівський Іларій, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський.
Більше тисячі дітей із обласних притулків, багатодітних сімей, дитбудинків сімейного типу та малозабезпечених родин змогли побувати на святі, здобути заряд веселого настрою.
Перед початком вистави у вестебюлі Національної опери, діти отримали з рук Блаженнішого Митрополита Володимира плитки шоколаду, що були спеціально виготовлені до свята на замовлення Київської Митрополії.
Протягом свята гості почули різдвяні колядки у виконанні відомих артистів і хорових колективів України, та отримали солодкі подарунки від Синодального відділу УПЦ у справах молоді.