Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.12.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулися єпархіальні збори духовенства

30 грудня 2008 року в обласній філармонії під головування керуючого Хмельницької єпархії УПЦ митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, відбулись єпархіальні збори духовенства Хмельницької єпархії Української Православної Церкви.
Збори розпочались заупокійною літією по спочилому у Бозі Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Олексія ІІ. Після чого митрополит Антоній виступив з річним звітом за 2008 рік, в я кому булі підведені підсумки про життя єпархії та проблеми пастирського служіння. Було направлено звернення до Голови облради з проханням встановити для Релігійних громад Хмельницької єпархії УПЦ плату за комунальні послуги на рівні тарифів, передбачених для населення.
По завершенні докладу, Владика Антоній розповів присутнім про підготовку до Помісного Собору РПЦ. Зібрання обрало делегатів від Хмельницької єпархії на Помісний собор РПЦ, який відбудеться наприкінці січня наступного року. Були обрані делегати у наступному складі: Голова делегації – Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній; члени делегації: від священнослужителів – архімандрит Пахомій (Дідик); від чернецтва – ігуменя Любов (Піхур); від мирян – Козінчук Віталій Васильович.
Обговорювались загальні питання єпархіального життя, вечорів колядок, тощо.
Також до присутніх звернувся головний інспектор МНС в області Данилюк Євген Дмитрович, щодо пожежної безпеки під час Різдвяних свят та про посилення заходів з підвищенням пожежної безпеки на парафіях.
В кінці зборів Митрополит Антоній привітав усіх присутніх з наступаючими Новорічними та Різдвяними святами та подякував священнослужителям єпархії за понесені труди і благословив на подальші труди на благо Церкви і народу Божого.