Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.12.2008. КИЇВ Пастора «Посольства Божого» допитають

МВС має в своєму розпорядженні свідчення про причетність Сандея Аделаджі до організації фінансової компанії «Кінгс Кепітал». Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі 5 каналу.
«Ми маємо в своєму розпорядженні свідчення про те, що він замішаний в підготовці цієї фінансової шахрайської схеми», – сказав міністр.
«Ми пам’ятаємо про те, що він не громадянин України, а має лише дозвіл на перебування в Україні, але поки що його статус я б визначив як свідок», – відзначив Луценко.
Він заявив, що «Аделаджа буде допитаний тоді, коли ми матимемо повний пакет питань до нього». На запитання ведучого, коли відбудуться суди у цій справі, Луценко відповів: «Наразі йде слідство, і воно важке. Я не можу пообіцяти швидкого розвитку подій, оскільки, окрім виконавців цих схем, в справі «Кінгс Кепітал» ми повинні знайти ще й організаторів».
«Зараз вони перебувають офіційно в розшуку – це два громадяни України. Коли ми їх затримаємо, тоді у нас, очевидно, з’являться всі підстави говорити і з іншими особами, яких ми вважаємо вірогідними організаторами цієї схеми», – цитує його слова «Сегодня».
Як вже повідомляла РІСУ, пастора Сандея Аделаджу — засновника релігійної організації «Посольство Боже» підозрють в причетності до організації діяльності фінансової групи Kings Capital, розвал якої привів до банкротства тисяч вірних Посольства Божого. Потім в ЗМІ з’явилася інформація про те, що нещодавно пастор Сандей Аделаджа в Нігерії став співзасновником Банку «GS Microfinance Bank», акціонерний капітал якого за короткий термін збільшився з 1,9 до 3,8 млн. доларів США.
Сандей Аделаджа спростував інформацію про відкриття ним банку в Нігерії. Про це повідомила прес-служба церкви Посольство Боже. У повідомленні сказано, що Аделаджа відвідав Нігерію «з низкою офіційних візитів» і виступив там на церемонії відкриття організації GS Microfinance Bank Limited. За словами Аделаджі, «хоча в назві присутнє англійське слово «bank», але воно не розкриває поняття «Банківської установи» в нашому звичному розумінні».
RISU