Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2008. ЛЬВІВ. Владика Августин здійснив спуск в шахту

Напередодні дня пам’яті святої великомучениці Варвари, 16 грудня 2008 року, архієпископ Львівський і Галицький Августин на запрошення дирекції з нагоди 45-річчя заснування відвідав шахту «Надія» Соснівці Сокальського району Львівської області, покровителькою якої вважається свята.
Великою втіхою для працівників шахти було те, що владика привіз з собою ікону і частку мощей великомучениці Варвари. Разом із директором шахти Криштопою М.Г., протодияконом Олександром Іванченком та групою працівників, Владика спустився через шахтовий ствол на глибину 460 метрів до штреків, де ознайомився з умовами роботи шахтарів і спробував самостійно видобути вугілля.
Потім у приміщенні адміністративного корпусу біля скульптурного зображення великомучениці Варвари, поряд з яким були виставлені для поклоніння мощі святої, владика Августин у співслужінні протоієрея Димитрія Улицького та протодиякона Олександра Іванченка відправив молебень святій великомучениці Варварі і виголосив проповідь. Після цього Владика вручив директору шахти «Надія» Криштопі М.Г. нагороду Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира – орден святої великомучениці Варвари і свою Благословенну грамоту, а протоієрею Димитрію Улицькому, який вже довгий час духовно опікується працівниками шахти, вручив нагороду Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира – ювілейний орден «1020-річчя Хрещення Русі». Владика також благословив присутніх іконочками.
У супроводі адміністрації шахти архієпископ Августин відвідав також адміністративні корпуси, швейний цех, який працює на території шахти, і дитячий садочок, де привітав дітей з святом святителя Миколая.
Прес-служба Львівської єпархії