Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23. 12.2008. ВІННИЦЯ. Благодійний телемарафон «Зірки святого Миколая» розпочався з архієрейського благословення

19 грудня відбулась одна з головних подій року для вінницької обласної державної телерадіокомпанії — святковий телемарафон «Зірки святого Миколая» в рамках постійнодіючого проекту ВДТ-6 — «Серце віддаємо дітям». З 15 до 20 години творча група компанії створювала маленьким подолянам та їх родинам гарний настрій. Наживо працювали та виїжджали за цікавими сюжетами знімальні групи у різні куточки області. А головна подія відбувалась у студії. Там лялькова господарка хатинки-веселинки білочка Василинка разом із ведучою Діною Гандзюк біля чарівної скрині приймали почесних гостей — посередників святого Миколая.
Першими, хто завітав до студії цього дня були генеральний директор телерадіокомпанії Л. Коваленко та архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Гендиректор розповіла про історію створення проекту, який проводиться вже четвертий рік поспіль, про призи і подарунки, які цього року чекають на дітей, rкотрі додзвоняться у прямий ефір та розповідатимуть святому Миколаю цікаві історії, вірші і співатимуть пісні.
Архієпископ Симеон цього року вперше брав участь у цьому телемарафоні. Користуючись нагодою, він розповів маленьким телеглядачам – братикам і сестричкам – як називав їх владика, про цікаві сторінки життя святого Миколая та привітав усіх дітей зі святом. Владика розповів як він святкував день святого Миколая у дитинстві та як відзначає сьогодні. А наприкінці владика подарував двом діткам, які додзвонилися у студію, пухнастих ведмедиківі та квитки до кінотеатрів на новорічні дитячі сеанси.
Прес-служба Вінницької єпархії.