Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.12.2008. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Свято-Тихвінський монастир

21 грудня, наприкінці свого Архіпастирського візиту до Дніпропетровської єпархії, Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Свято-Тихвінський жіночий монастир, що в обласному центрі.
Архіпастиря зустріла настоятелька обителі ігуменя Зосима (Сварчевська), насельниці та прихожани. Переступивши поріг Свято-Варварівського храму (поки що єдиний храм монастиря), Блаженніший Владика молитовно вклонився головній святині обителі — чудотворному образу Тихвінської Божої Матері.
Після короткого молебню Митрополит Володимир звернувся до присутніх із повчальним словом. «Нехай в цьому святому куточку завжди сяє благодать Божа, нехай тут завжди буде місце для молитви. Молитви за весь світ, оскільки він гине у гріхах. Нехай ця молитва освятить і просвітить нас, а також допоможе багатьом зрозуміти ценз життя, суть страждань, а також те, звідки ми прийшли для чого ми прийшли, і куди після короткого життя підемо», — сказав Первосвятитель.
Обитель була заснована у 1866 році. На цій території знаходилися два храми: один — на честь Тихвінської ікони Божої Матері, побудований у 1867 році і другий — Свято-Варваринський, зведений у 1875 році. У 1925 році монастир був закритий. У 1994 році в обителі відродилося життя, а у 1999 році — назад перенесли Тихвінську ікону Божої Матері.
На сьогоднішній день у монастирі несуть чернечий послуг близько 30 насельниць. Наразі в обителі відбудовано Свято-Варварівський храм та обладнані нові келії з трапезною.
Максим Сидорен