Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.12.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив Аннозачаттівський храм Києво-Печерської Лаври

В день пам`яті святителя Миколая Чудотворця Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив чин освячення Аннозачаттівського храму, що на Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври. Під час освячення Предстоятелю УПЦ співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний храмів міста Києва протоієрей Віталій Косовський, духовенство монастиря.
Після звершення освячення Блаженніший Владика звернувся до присутніх зі словами настанови, в яких зокрема відмітив: «Святі отці називали храми шматочками неба на землі. Це особливе місце, де відбувається наша зустріч із Богом, Божою Матір’ю та святими небожителями. Будемо вірити, що за цей дар Господь буде Милосердним до нас і до нашої святої обителі. Нехай за молитвами Пречистої Діви Марії та її матері Анни над нею завжди буде благодать Господня». В свою чергу архієпископ Павел подякував за труди, опіку над Печерською Лаврою та попросив у Його Блаженства молитв за себе та братію.
Первосвятитель також вручив церковні нагороди благодійникам, завдяки зусиллями яких стала можливою реконструкція церкви на честь зачаття праведної Анни. Митрополит Володимир нагородив депутата Київської міської ради Володимира Дейнегу орденом святого апостола Іоанна Богослова І-го ступеня, голову зібрання участників Асоціації «Український діловий центр економічного розвитку СНД» Миколу Петриненка орденом преподобного Нестора Літописця І-ступеня, директора інституту «Укрпроектреставрація» Анатолія Антонюка ювілейним орденом «1020-річчя Хрещення Київської Русі та інших меценатів, які молилися за богослужінням.

Фото orthodox.org.ua