Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.12.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир благословив благодійну акцію «Подаруй дитині свято»

17 грудня у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відбулася благодійна акція «Подаруй дитині свято» — концерт духовної музики, вхідним квитком на який слугувала нова дитяча іграшка. У заході взяли участь три колективи: хор Київських духовних академії і семінарії (регент — ігумен Роман (Підлубняк), хор регентського відділення Інституту мистецтв Національного Педагогічного Університету імені М.П. Драгоманова під управлінням диякона Димитрія Болгарського та дівочий хор Київського міського палацу творчості дітей та юнацтва «Вогник» (художній керівник — заслужений діяч культури України Світлана Степаненко).
На початку акції до присутніх звернувся Блаженніший Митрополит Володимир, який зокрема сказав, що подібні заходи є проявом людяності та милосердя по відношенню до дітей, позбавлених батьківського тепла.
Після цього Архіпастир вручив голові Наглядової Ради Національного банку України Петру Порошенку ювілейний орден «1020-ліття Хрещення Київської Русі» та Благословенну грамоту Священного Синоду УПЦ народному депутату України Людмилі Супрун. Такі ж нагороди отримали інші меценати, завдяки старанням яких стало можливим проведення цієї акції, а також хорові колективи, які протягом вечора виконували твори вітчизняних композиторів, українські колядки та щедрівки. Маленькі виконавці отримали від Блаженнішого Митрополита Володимира солодкі подарунки.
Наостанок Предстоятель Української Православної Церкви висловив щиру вдячність організаторам святкової акції, хоровим виконавцям, а також тим, хто прийшов до Трапезного храму Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, щоб послухати духовні піснеспіви та через подаровані іграшки передати дітям-сиротам часточку власного тепла.
Головними спонсорами заходу виступили Фонд Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Православний Фонд в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира.
Напередодні Дня пам’яті святителя Миколая, Митрополит Київський і всієї України Володимир власноруч передасть зібрані іграшки (усього під час концерту їх вдалося зібрати біля 500-та) малюкам, що виховуються в Дитячому будинку в Боярці і перебувають на лікуванні в Київській обласній дитячій лікарні та в Центрі дитячої лейкемії міста Києва.

Фото www.orthodox.org.ua