Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.12.2008. РИМ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив візит до української православної діаспори

У суботу, 13 грудня розпочався візит Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до українських православних громад в Італії. До складу делегації Української Православної Церкви увійшли: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстотеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кирил (Говорун), співробітник Відділу протоієрей Миколай Данилевич, а також архідиякон Євгеній Радзіховський та іподиякон Денис Дудник.
В аеропорту міста Мілану Його Блаженство зустрічали настоятель Свято-Амвросіївської парафії міста Мілану протоієрей Миколай Макар з прихожанами, а також Генеральний консул України в Мілані В.В. Яценківський та консул України в Мілані Р.І. Фуфалько.
Одразу після прибуття Блаженніший Митрополит Володимир відвідав базиліку святителя Амвросія Медіоланського, в крипті якої, поряд з мощами святих мучеників Гервасія і Протасія, почивають мощі святителя Амвросія. Відправивши урочистий молебень, Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до чисельних віруючих зі словом, в якому відзначив, що «ми прибули сюди, щоб помолитися разом з вами, щоб ви, перебуваючи далеко від Батьківщини, рідних та близьких, не відчували себе покинутими».
Цього ж дня Блаженнніший Митрополит Володимир зустрівся з архієпископом Міланським, кардиналом Діоніджі Теттаманці. Привітавши Предстоятеля, кардинал Теттаманці висловив співчуття з приводу кончини Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ та розповів про свої особисті зустрічі з покійним Первосвятителем. Глава Міланської єпархії Римо-католицької Церкви також розповів про відносини з українськими православними громадами. Багатьом з ним католицька сторона надає в користування приміщення власних храмів, які не використовуються. Блаженніший Митрополит Володимир подякував кардиналу Теттаманці за допомогу православним громадам храмовими приміщеннями та подарував главі Міланської єпархії золотий наперсний хрест. Після завершення зустрічі члени делегації прибули до православної Свято-Амвросіївської парафії (приміщення колишнього католицького храму святого Віта аль Пасквіроло), де розпочалась всенощна, яку очолив архієпископ Корсунський Іннокентій.
У неділю, 14 грудня Предстоятель Української Православної Церкви в співслужінні членів делегації та архієпископа Корсунського Іннокентія звершив Божественну літургію в храмі вищезгаданої парафії, за якою молилися близько 1500 віруючих, серед яких переважна більшість – українські заробітчани. Після літургії Блаженніший Митрополит Володимир нагородив настоятеля храму – протоієрея Миколая Макара ювілейним орденом «1020-ліття Хрещення Київської Русі». Також Предстоятелем були відзначені активні парафіяни храму та члени дипломатичного корпусу України та Російської Федерації в Мілані. Зокрема, орденом «1020-ліття Хрещення Київської Русі» був нагороджений Генеральний консул України в Мілані В. В. Яценківський та Генеральний консул Російської Федерації в Мілані О. В. Парамонов.
Після завершення урочистостей в Мілані Блаженніший Митрополит Володимир з частиною делегації відбув до Києва