Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2008. ВІННИЦЯ. Відбулась зустріч священиків зі студентами

У Вінницькому державному педагогічному університеті імені М. Коцюбинського відбулась зустріч студентів другого курсу історичного факультету зі священнослужителями Української Православної Церкви. Зустріч стала можливою завдяки домовленості між керівництвом вузу та Вінницькою єпархією про співпрацю у духовно-моральному вихованні молоді.
На прохання студентів темою першої бесіди стало їх знайомство з Православ’ям, як історичною релігією українців та з модними нині релігіями сходу. Вінницьку єпархію представляли священик Георгій Холодюк – аспірант педуніверситету та керівник єпархіального відділу духовної освіти і катехизації, а також протоієрей Віталій Голоскевич, кандидат богослів’я, випускник Київської Духовної Академії. Свого часу темою кандидатської роботи о. Віталія було порівняння моральних принципів Православ’я з буддизмом та ісламом, тому він цікаво і змістовно розповів молодим слухачам про ці релігії, торкнувшись їхніх доктрин та історичних умов виникнення.
Бесіда, замість запланованих сорока п’яти хвилин, тривала півтори години. За цей час студенти встигли поставити священикам багато запитань по темі зустрічі, але ще більше цікавого й корисного залишилося поза межами відведеного часу. Тому студенти просили представників єпархії найближчим часом завітати до них ще раз, а можливо й більше, для продовження діалогу. У свою чергу, священики висловили сподівання на підтримку цієї ініціативи керівництвом університету.
Прес-служба Вінницької єпархії.