Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній взяв участь в урочистостях в Академії Державної прикордонної служби

На запрошення ректора Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Райка Валерія Вікторовича Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній прийняв участь у заходах присвячених 16-ї річниця з дня створення Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького в місті Хмельницькому.
Заходи проходили у актовій залі академії, на яких були присутні представники обласної, районної та місцевої влади, професорсько-викладацький склад та курсанти Академії, запрошені гості.
Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський від імені духовенства та віруючих Хмельницької єпархії Української Православної Церкви і від себе особисто сердечно привітав ректора, а у Його особі професорсько-викладацький склад та курсантів Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького з 16-річчям створення Академії!
У вітанні зокрема говорилось:
«16 – річчя – це весна життя, вік юності, наснаги, творчого пошуку…
Усвідомлюючи свій високий обов’язок охороняти священні рубежі нашої Держави, випускники Національної Академії Державної прикордонної служби України з честю виконують свою місію, являючись взірцем служіння на благо Батьківщини. Це яскраво свідчить про високий рівень знань та професійних навичок, які вони отримують за роки навчання в Академії!
Сьогодні мені особливо приємно зазначити, що за ці роки сформувалися добрі традиції у навчанні і духовній опіці курсантів Прикордонної Академії: навчальний заклад нерідко відвідують священнослужителі Української Православної Церкви, освячуючи приміщення навчальних корпусів та казарми на Свято Водохреща, благословляючи святкову трапезу на Великдень, а також беручи участь в виховних годинах і зустрічах з курсантами та особовим складом. Це вселяє оптимізм, даючи надію на те, що сьогоднішні курсанти завтра стануть мужніми захисниками Вітчизняних кордонів!
Боже благословення, вірна концептуальна та світоглядна спрямованість освітнього процесу, мужність та творча наснага, командирський хист і талант наставників, історична спадщина військового гарту, любов і підтримка старших товаришів – усе це оточує юнаків та дівчат, які обрали для себе нелегке служіння на благо України, протягом навчання у стінах академії і є запорукою виконання Прикордонними військами України відповідальних завдань, спрямованих на реальне утвердження та захист нашої суверенності.
Тож, бажаю Вам, професорсько-викладацькому складу та курсантам Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького миру й злагоди, здоров’я та щастя, успіхів у навчанні і виконанні нелегкого, але почесного обов’язку — охорони Державного кордону незалежної України!
Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання!
За труди во благо Церкви, активне впровадження Християнських цінностей у вихованні майбутніх офіцерів – прикордонників та в зв’язку з 16-річним Ювілеєм з дня створення Академії Генерал-майор Валерій Вікторович Райко – ректор Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького в місті Хмельницькому був нагороджений орденом Української Православної Церкви Прп. Іллі Муромця ІІ ступен