Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.12.2008. ВІННИЦЯ. В день річниці землетрусу у Вірмені в кафедральному соборі пом’янули жертв трагедії

На прохання голови вірменської громади області С.Т. Егояна, 7 грудня в день 20-ої річниці вірменського землетрусу, в результаті якого загинули більше 25 тисяч людей, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці була відправлена панахида за загиблими. Богослужіння звершив ключар собору протоієрей Василій Рішко, котрий протягом багатьох років опікується вірменською громадою міста і за цей час похрестив та обвінчав багатьох представників закавказької діаспори.
Звертаючись до присутніх, отець Василій відзначив, що народ України і Українська Православна Церква пам’ятають жахливу трагедію, яка в одну мить забрала сотні тисяч людських життів і розділяють сум вірменського народу. За словами священика, тільки одна Вінницька єпархія у 1988-89 роках зібрала і передала для відбудови міст і відродження життя у постраждалих регіонах 201 тисячу радянських карбованців. Такі збори проводилися й у інших єпархіях України. «Але гроші – не головне, — підкреслив отець Василій – найважливіше те, що як тоді, так і тепер ми розділяємо ваш духовний біль і скорботу і звертаємось до Бога, щоби у майбутньому ніколи не повторилося щось подібне».
Отець Василій передав голові вірменської громади області слова співчуття від імені архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона та побажав усім присутнім Божого покрову і допомоги в добрих справах і благих починаннях.

Прес-служба Вінницької єпархії