Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.12.2008. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт освятив храмовий розпис

На запрошення настоятеля митрополит Луцький і Волинський Ніфонт освятив ікони настінного розпису у луцькому храмі святого великомученика Георгія Побідоносця, який знаходиться на території УМВС України у Волинській області. Цей храм збудований в пам’ять загиблих працівників органів внутрішніх справ при виконанні службових обов’язків при сприянні працівників міліції.
Після освячення владика звершив Божественну літургію у співслужінні з духовенством Луцька. У повчальному слові архіпастир висловив співчуття у зв’язку із смертю Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія.
За цим зазначив про важливу роль молитви за померлих. Стосовно нового розпису храму – владика побажав усім, щоб, дивлячись на красу і велич земного храму, вони шукали краси і величі духовної. У числі собору духовенства були настоятель храму протоієрей Олександр Мазурак, настоятель храму Всіх Святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин, який за благословенням владики очолив молебень після Літургії і вручив архієрейські нагороди благодійникам храму.

Прес-служба Волинської єпархії