Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.12.2008. АФІНИ. Завершилося паломництво Блаженнішого Митрополита Володимира до Еладської Православної Церкви

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир знаходився з паломництвом в Греції. У поїздці його супроводжували: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, ректор КДАіС архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун), співпрацівник того ж відділу протоієрей Валерій Кравець, архідиякон Євгеній Радзіховський та миряни Української Православної Церкви.
3-4 грудня частина паломницької групи на чолі з архієпископом Павлом відвідала Свято-Пантелеімонівсьний монастир на Святій Горі Афон. Інша частина в цей час вклонилася святиням Салонік. Тут він мав зустріч з Генеральним консулом України в Салоніках С.О. Шутенком, якому вручив ювілейний орден «1020-ліття Хрещення Київської Русі».
4 грудня група перелетіла до острова Керкіра. Наступного дня вранці прочани з України вклонилися мощам святителя Спиридона Триміфундського. У соборі, де зберігається святиня, Предстоятеля Української Православної Церкви зустрічав митрополит Керкірський Нектарій, який особисто провів гостей до святих мощей.
Вклонившись святині, прочани були запрошені митрополитом Нектарієм до столу. В цей час вони дізналися про кончину Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ. Одразу ж Блаженніший Митрополит Володимир разом з митрополитом Нектарієм відслужили літію про спокій душі Святішого Патріарха. Наприкінці зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир нагородив митрополита Нектарія ювілейним орденом «1020-ліття Хрещення Київської Русі».
Після обіду паломницька група перелетіла до Афін. В аеропорту її зустрічав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Греції В.І. Цибух і співпрацівник Священного Синоду Еладської Православної Церкви архімандрит Прокопій (Петридіс). В їх супроводі гості з України попрямували до резиденції Предстоятеля Еладської Православної Церкви. Блаженніший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ особисто зустрічав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в холі своєї резиденції. Він привітав паломників з прибуттям до елладської землі та з теплом пригадав своє власне перебування в Києві під час святкування 1020-ліття Хрещення Русі. Він також висловив від імені Еладської Православної Церкви жаль з приводу кончини Святішого Патріарха Алексія ІІ.
Після відвідання Афінської Архієпископії прочани нанесли візит до Посольства України в Греції. Предстоятель Української Православної Церкви благословив приміщення Посольства після зробленого тут ремонту. Він також вручив Послу України та Раднику Посла Т.М. Малишевському ювілейні ордени «1020-ліття Хрещення Київської Русі».