Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.12.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній привітав військовослужбовців

3 грудня 2008 року на запрошення начальника Хмельницького гарнізону полковника І.В.Шуляківського, та за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антония секретар Хмельницької єпархії прот. Олександр Дацюк взяв участь в святкуванні 17-ї річниці створення Збройних Сил України. Отець Олександр передав військовослужбовцям Хмельниччини вітальну адресу митрополита Антонія з професійним святом в якій було зазначено:
«Від імені духовенства, віруючих подолян, та від себе особисто
сердечно усіх військовослужбовців Хмельницького гарнізону з Днем Збройних Сил України!
Українська Православна Церква завжди благословляла і благословляє небесним благословенням наше славне військо, підносячи щоденні молитви «За Українську Державу нашу, владу та військо її…».
З часів святого князя Володимира – хрестителя Русі – руські дружини йшли у бій під стягом з зображенням Спаса Нерукотворного, сповідуючи тим самим свою віру. Нам відомо й про те, як Прп. Сергій Радонезький благословив благовірного князя Дімітрія Донського на Куликівську битву, давши йому на допомогу іноків-богатирів Пересвєта і Ослябю, чим було покладено початок перемоги над татарами.
Глибоко віруючою людиною був Олександр Васильович Суворов. Він добре знав богослужіння, навіть співав у церковному хорі і завжди у битвах покладав надію на Божу допомогу.
Віруючою людиною був і сучасний військовий діяч Георгій Костянтинович Жуков…
Історія знає чимало справжніх воїнів-християн, які відзначалися доброчинним життям, правдивістю, зразковою поведінкою, дисциплінованістю, мужністю, терпінням, милосердям та людяністю. Вони стали не лише гордістю держави, але й славою Церкви, бо сумлінним ставленням до своїх обов’язків, любов’ю до ближнього та жертовним служінням Богові і людям сподобилися Царства Небесного. Це Святий Великомученик і Побідоносець і Чудотворець Георгій, і Святий Великомученик Феодор Тирон, Святий Мученик Іоанн Воїн, Святий Мученик Віктор, та багато інших Божих угодників, які не лише жили із Христом у серці, але й померли з Іменем Христовим на вустах, будучи взірцем і для сучасних військових і для кожної віруючої людини.
Від чистого серця бажаю Вам, а у Вашій особі усім військовослужбовцям Хмельницького гарнізону доброго здоров’я, кріпості сил і бадьорості духу! Нехай кожен новий день у Вашому житті буде особливим і неповторним, а кожна прожита мить, уходячи у вічність, осяяна світлом щастя і радості.
Молюсь, щоб Всемогутній Бог допомагав Вам нести своє ратне служіння на благо українського народу та нашого квітучого Подільского краю!»