Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2008. УЖГОРОД. Митрополит Никодим передав в бібліотеку Української Богословської Академії збірку богословських праць

Цими днями бібліотека Ужгородської Української Богословської Академії імені святих Кирила і Мефодія поповнилася повним зібранням творів та богословських праць митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, Постійного члена Священного Синоду Української Православної Церкви. Цей дар він благословив передати з побажаннями Божої допомоги та творчої наснаги викладачам та студентам.
Книги відомого церковного діяча і богослова, одного з найбільш шанованих ієрархів Церкви, митрополита Харківського і Богодухівського Никодима вмістили у собі і поетичне відображення багатьох подій життя автора, який з архіпастирським жезлом об’їхав майже весь світ, і його турботи про подальшу долю Православної Церкви та України, і богословське-філософське осмислення буття людини у неосяжній Божественній вічності.
У кожному рядку богословських праць та поетичних творів владики відчувається його безмежна любов до Творця, до людей і до Канонічної Церкви. Його книги адресовані до широкого кола читачів і в першу чергу до священнослужителів, вихованців та студентів духовних шкіл.
Ректор Академії професор протоієрей Віктор Бедь із вдячністю прийняв цей дар та від імені професорсько-викладацької корпорації, студентів та співробітників ВНЗ направив подячну телеграму на ім’я Архіпастиря.
Прес-служба Ужгородської Української Богословської Академії