Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2008. КАНІВ. Переведення канівської громади УАПЦ в УПЦ КП суд визнав незаконним

Як повідомили РІСУ в Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ, Черкаський окружний адміністративний суд 1 грудня 2008 р розглянув позов парафії Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа м. Канева (настоятель о. Володимир Червонников) проти Черкаської обласної державної адміністрації. Канівська громада УАПЦ вимагала визнати незаконним розпорядження Черкаської адміністрації про внесення змін до статуту цієї громади, відповідно до яких вона переводилася в підпорядкування УПЦ КП.
У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ наголошують, що перереєстрація статуту була здійснена на початку 2008 р. начальником Черкаського обласного управління в справах національностей і релігій п. Сависьком, який раніше працював секретарем єпископа УПЦ КП, на бажання колишнього настоятеля парафії о. Володимира Цянця, невдоволеного усуненням його від керівництва парафією.
Інтереси парафіян УАПЦ захищав київський юрист Михайло Шкабрій. Суд визнав незаконним розпорядження глави Черкаської обласної державної адміністрації про переведення парафії Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа м. Канева в юрисдикцію УПЦ КП. Тим самим, підтвердивши, що ця парафія належить до Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.