Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2008. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон взяв участь в урочистостях в Ново-Нямецькому монастирі (Молдова)

27-29 листопада архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон на запрошення настоятеля Свято-Вознесенського Ново-Нямецького монастиря, що у сусідній Молдові, відвідав обитель та взяв участь в урочистостях з нагоди дня пам’яті її небесного покровителя преподобного Паїсія (Величковського).
Напередодні свята владика Симеон очолив всенічне бдіння в Свято-Успенському соборі, а в сам святковий день, 28 листопада, разом з архієпископом Тираспольським і Дубоссарським Юстініаном, звершив божественну літургію у Свято-Вознесенському соборі монастиря.
Архієпископ Симеон привітав іменинників — архієпископа Юстініана (День Тезоіменитства владика відзначав напередодні) та настоятеля монастиря архімандрита Паісія (Чекана), який 28 листопада відзначав свій День Ангела. В теплих словах на адресу іменинника, владика Симеон пригадав свої семінарські роки, коли разом з отцем Паїсієм здобував освіту у Московських Духовних школах та готувався ступити на шлях священицького служіння. Владика побажав отцю-настоятелю міцного здоров’я та Божої допомоги в управлінні Ново-Нямецькою обителлю, яка для Молдови має таке ж велике духовне значення як Києво-Печерська Лавра для України.
Після закінчення богослужіння архієпископи Симеон та Юстініан з архієпископом Тульчинським і Брацлавським Іонафаном, який служив літургію в Успенському соборі, відправили заупокійну літію за архієпископом Доремидонтом (Чеканом), колишнім настоятелем Ново-Нямецького монастиря, який розпочав його відродження у 1990-х роках минулого століття.
Протодиякон Владислав Демченко, Богдан Бондар,
Фото — Іван Зек