Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.10.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Хрестовоздвиженський храм села Козлиничі відзначив 120-річний ювілей

Хрестовоздвиженський храм села Козлиничі відзначив 120-річний ювілей. З нагоди торжества святкову Божественну літургію очолив єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим. За богослужінням владиці співслужили благочинний Ковельсько-Воскресенського благочиння протоієрей Георгій Бензюк, благочинний Ковельсько-Введенського благочиння протоієрей Василь Сергійчук, настоятель храму протоієрей Микола Мавдрик, а також численне духовенство, яке прибуло в цей день до Козлиничів на свято.
Ювілей храму для села став справжньою незабутньою подією. У цей день святиня не могла вмістити усіх віруючих, які прибули розділити радість торжества. Тут були не тільки жителі села, але й гості із сусідніх населених пунктів, а також прочани із Ковеля. Молитви усіх присутніх були звернені до ікони Божої Матері «Іверська», яка знаходиться на горньому місці у вівтарі. Жителі села шанують цей образ як чудотворний і говорять, що за молитвами перед цією іконою багато хто одержав духовне та тілесне зцілення та втіху в скорботах і хворобах. Серед почесних гостей свята був глава Ковельської районної державної адміністрації Валентин Скуба, який подарував храму ікону Божої Матері «Спорительниця хлібів». Після святкової Літургії було звершено хресний хід, під час якого владика Никодим освятив пам’ятний хрест, споруджений біля храму на честь його 120-річчя.
За благословенням Блаженнішого Володимира, митрополита Київського і всієї України, за старанні труди на благо Хрестовоздвиженського храму єпископ Никодим нагородив медалями князя Володимира парафіян відомив у селі та Ковельському районі людей: Любов Литвинчук, Полину Климчук і Георгія Ткачука. Також правлячий архієрей вручив архіпастирські грамоти активістам, які працюють при храмі. Серед удостоєних цієї високої честі був і вівтарник Овадюк Ігор, якого в цей день усім селом проводжали на службу в армію.
Хрестовоздвиженський храм за всю історію свого існування ніколи не закривався, і служби в ньому ніколи не переривалися, незважаючи на війни та період радянського безбожництва. І дотепер святиня залишається духовним маяком, до якого поспішають віруючі.
Священик Олександр Кобенко