Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2008. ОБУХІВ. Єпископ Васильківський Пантелеімон освятив новозбудований соціальний центр

25 жовтня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон звершив чин освячення новозбудованого соціального центру на території православного сестринства святої Іуліанії Ольшанської у селищі Степок, Обухівського району, Київської області.
Головне призначення цього закладу – проведення різноманітних конференцій, присвячених соціальному служінню нашої Церкви.
Також при сестринстві вже протягом семи років діє будинок для людей похилого віку, у якому, наразі, 27 людей знайшли для себе і притулок, і можливість брати участь у богослужіннях, що відбуваються у храмі при центрі.
На освяченні також були присутні представники влади та підприємці регіону. Декотрих з них єпископ Пантелеімон з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира нагородив церковними орденами.
Голова Маловільшанської сільської ради Віктор Каленіченко отримав ювілейний орден «1020 років Хрещення Київської Русі». Ним також були нагороджені: директор Всеукраїнського благодійного фонду «Живодайне джерело» Алла Тарасевич, православна письменниця Оксана Пелепець і директор фірми «Україна» Василь Мартиненко, а директор «Укрінпро» Максим Федотов удостоєний ордена преподобного Іллі Муромця.
Окрім цього, голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння УПЦ архідиякон Сергій Косовський, що також був присутній на освяченні, передав у місцевий медпункт обладнання, необхідне для надання лікарської допомоги та догляду за людьми похилого віку.
Насамкінець представники Української Православної Церкви відвідали церковний будинок для людей похилого віку, створений за сприяння Блаженнішого Митрополита Володимира та освячений Його Блаженством сім років тому.
Максим Сидоренко