Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.10.2008. КИЇВ. В Трапезному храмі Лаври відбувся благодійний концерт

Близько 100 тисяч людей похилого віку в Україні мають тяжкі невиліковні хвороби, з якими важко боротися самотужки. Тому головне для них — піти з життя з якнайменшими стражданнями та болем. У цьому літнім людям допомагає Всеукраїнська асоціація паліативної допомоги.
6 жовтня, в День, коли світова громадськість відзначає Міжнародний день хосписної та паліативної допомоги, в Україні стартувала акція «Паліативна допомога: батьки та діти разом», яка триватиме протягом місяця. Мета її проведення — згуртувати родину, у якій є тяжкохворі літні люди, а також привернути увагу громадськості до проблем людей в кінці їх земного життя.
Тому, минулої п’ятниці, 17 жовтня, у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в підтримку даної акції відбувся благодійний концерт під назвою «Любов», організований з метою збору коштів на допомогу невиліковно хворим людям. На урочистому заході виступили такі відомі православні барди як отець Сергій Кисельов та Ірина Горелова, кобзар Василь Жданків та хор Духовної семінарії Української Православної Церкви.
«Оскільки головне завдання акції — згуртувати спільноту на допомогу людям, які тяжко переживають близьке настання неминучості, то ми не обмежимося лише разовим проведенням кампанії. Ця акція стане щорічною громадською просвітницькою подією. До того, ж у рамках заходу відбудеться ряд концертів, виставок, конкурсів, інформаційно-просвітницьких кампаній, засідання за круглим столом (в тому числі, за участі представників фармацевтичних компаній), конференцій тощо.
До участі в акції ми заохочуємо волонтерів, зокрема, з числа студентської молоді та членів громадських організацій. Усі ці заходи мають перед собою одне завдання — достукатися до серця усіх дітей, у яких тяжко хворіють старенькі батьки, і закликати їх до милосердя», — зазначив директор Програми розвитку паліативної допомоги в Україні Олександр Вольф.
Ірина Опатерна