Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.10.2008. КИЕВ. В Держкомнацрелігій відбувся круглий стіл

В Державному комітеті України у справах національностей та релігій пройшов круглий стіл під головуванням керівника Держкомнацрелігій Олександра Сагана, на якому обговорювався проект Закону України «Про Концепцію державної етнонаціональної політики України». В круглому столі також взяли участь: Директор Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України Г. Скрипник, Директор Департаменту етнополітики та європейської інтеграції Держкомнацрелігій Т. Пилипенко, представник Міністерства регіонального розвитку та будівництва України М. Гуменюк, заступник Директора Департаменту етнополітики та європейської інтеграції Держкомнацрелігій К. Дикань, а також начальник Юридичного управління Держкомнацрелігій М. Бударін.
У ході дискусії були обговорені основні принципи проекту Концепції державної етнонаціональної політики України, зокрема: щодо вільного здійснення громадянами, які належать до української нації чи національних меншин, своїх конституційних прав відносно збереження і розвитку своєї етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності; запобігання розпалюванню расової та міжетнічної ворожнечі; сприяння задоволенню національно-культурних і мовних потреб українців, які проживають за межами України, зміцнення їх зв’язків з історичною батьківщиною; визнання багатонаціонального складу населення України, багатоманітності української культури як суспільної цінності; сприяння розвитку культур національних меншин, як складових частин української культури.
Учасники круглого столу в основному схвалили проект Концепції державної етнонаціональної політики України та вирішили продовжувати спільну роботу щодо подальшого доопрацювання деяких положень цього документу.
Прес-служба Держкомнацрелігій