Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.10.2008. КИЕВ. Участники Покровских Чтений приняли обращение к Предстоятелю УПЦ

В нем говорится: «Ваше Блаженство!
16–18 жовтня 2008 року з вашого Первосвятительского благословення в Києві відбулися Перші Покровські міжнародні просвітницькі читання, які зібрали понад 230 учасників із України, Росії, Білорусі, Польщі, Італії та Німеччини. Ваше Блаженство одностайно були обрані Почесним Головою Покровських міжнародних просвітницьких читань. Протягом трьох днів відбулися пленарні та секційні засідання, презентація та круглі столи. За результатами роботи було схвалено Підсумковий документ, буде видано збірку наукових праць Читань.
Учасники засвідчили зростаючу необхідність православного свідчення в світі, який швидко міняється та глобалізується. Саме духовні цінності та культурне надбання Православного християнства може стати на перешкоді глибокій світоглядній кризі, яку переживає українське суспільство. Висловлено переконання в тому, що форум об’єднає зусилля Церкви і суспільства в утвердженні християнських цінностей як підґрунтя розвитку як держави взагалі, так і кожної особистості зокрема.
Дякуючи Богові за радість спілкування та плідної співпраці, організатори, учасники та гості Перших Покровських міжнародних просвітницьких читань докладатимуть зусиль для піднесення рівня істинної духовності суспільства та подальшого розвитку свідчення в усіх сферах буття.
Учасники форуму сердечно дякують Вашому Блаженству за вітання, архіпастирське благословення і настанови, а також за постійну увагу і велику особисту участь у розвитку всіх видів Церковного свідчення в сучасному суспільстві та об’єднанні сил найкращих синів і дочок України в служінні Богові та Вітчизні.
Організатори, учасники та гості Перших Покровських міжнародних просвітницьких Читань просять святих молитов і благословення Вашого Блаженства на подальшу роботу форуму, який, з Вашого Первосвятительского благословення, має стати щорічним.
Із синівською любов’ю,за дорученням організаторів, учасників та гостей І Покровських міжнародних просвітницьких читань,
Филип,
Архієпископ Полтавський і Миргородський,
Голова Місіонерського відділу при Священному Синоді
Української Православної Церкви
18 жовтня 2008 року
Пресс-служба Полтавской епархии