Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2008. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт очолив святкування з нагоди 165-ї річниці освячення храму

Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля Свято-Покровського храму селища Цумань Ківерцівського району священика Михаїла Кулакевича очолив святкування з нагоди 165-ї річниці освячення храму. Владиці співслужили благочинний Ківерцівської округи протоієрей Василь Росощук та клірики єпархії.
На згадку про урочистості митрополит подарував парафіянам перламутровий хрест, нещодавно привезений з Єрусалиму.
Після молебню митрополит Ніфонт привітав настоятеля та прихожан зі святом: «Дай, Боже, нам терпіння. В терпінні, дорогі мої друзі, браття і сестри, любі мої діти, буде наше спасіння, буде торжество, буде радість. Ваш древній храм присвячено Пресвятій Богородиці. Значить і ваше селище взяте під опіку Божої Матері. Вітаю вас з ювілеєм і хай милосердний Бог молитвами Пресвятої Богородиці допоможе нам з вами дожити до нових ювілеїв цієї святині».
Свято-Покровський храм засновано у 1840 році і освячено у 1843 році, про що свідчить книга «Дев’ятсотліття Православ’я на Волині». Зі слів колишнього настоятеля церкви протоієрея Олександра Дашкевича відомо, що церква була побудована за кошти прихожан та князя із роду Радзивілів , котрі мали свою резиденцію в селі Олика.
У 2008 році при допомозі благодійників побудована арка з трьома куполами та з шістьма писаними іконами. Побудова цієї арки присвячена 165-річчю храму та з нагоди святкування 1020-ї річниці Хрещення Русі. Арку освятив митрополит Ніфонт.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ