Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.10.2008. КИЇВ. Представник УПЦ взяв участь у зустрічі керівників Церков держави

У приміщенні Василіянського монастиря у Києві під головуванням глави УГКЦ кардинала Любомира (Гузара) відбулась зустріч керівників Церков України в форматі Наради представників християнських Церков України. Одним із основних питань зустрічі була розробка стратегії християн у захисті життя (протидії абортам) в України, до обговорення якого було запрошено Міністра охорони здоров’я України В.Князевича та відповідальних представників міністерства.
У своєму вступному слові Василь Князевич наголосив на важливості морально-етичного виховання молоді ще з шкільного віку, зважаючи на негативні тенденції, пов’язані зі зменшенням вікових показників початку молодими людьми статевого життя та ранніх вагітностей.
В ході роботи зустрічі увага була закцентувана на потребі вироблення принципів на захист та підсилення цінності життя ненароджених дітей задля їх пропагування під час підготовки медичних працівників та безпосередньо у медичній практиці. Було наголосшено на необхідності подолання духовно-моральної кризи у суспільстві, яка є першопричиною частих випадків безвідповідального ставлення чоловіка та жінки до стосунків між собою та у подальшому – до життя їх ненародженої дитини.
Окрім цього, під час зустрічі учасники наради обмінялися думками щодо існуючої суспільно-політичної ситуації в Україні. За наслідками обговорення було ухвалено спільне звернення до українського народу, в якому було висловлено погляд християнських Церков на проблему загострення політичного суперництва в Україні. Також обговорили актуальні питання державно-церковних відносин, наявні проблеми законодавчого забезпечення суспільно-важливої діяльності Церков, зокрема стану виконання урядового доручення від 15.04.2008 року (за результатами зустрічі Прем’єр-міністра України з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій). Учасники зустрічі узгодили заходи щодо спільного вшанування жертв Голодоморів в Україні.
Зустріч завершилась спілкуванням у неформальній обстановці у дружній атмосфері. У зустрічі глав Церков взяли участь керівники та повноважні представники християнських Церков України, зокрема Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви в Україні, Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів, Церкви християн віри євангельської України, Української Християнської Євангельської Церкви та Української Лютеранської Церкви.