Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.09.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Вихованці недільної школи відвідали святині Вінницької єпрахії

За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, вихованці Недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору відвідали Національний музей-садибу відомого лікаря і педагога М.І.Пирогова у м.Вінниці, а також здійснили паломницьку поїздку у Свято-Преображенський жіночий монастир с.Головчинці.
Дорогою діти дізналися про біографію М.Пирогова та його винаходи в області військової хірургії. Він був не лише геніальним хірургом, але й видатним педагогом, громадським діячем і глибоко-віруючою людиною.
Відвідавши усипальницю Пирогова та помолившись у Миколаївському храмі, вихованці Недільної школи поїхали до Свято-Преображенського жіночого монастиря с. Головчинці.
Дорогою діти дізналися про давню історію Головчинецької обителі, яка була заснована ще у 16 столітті.
У храмі обителі, вихованцям розповіли про облаштування Православних храмів, про розпис церкви і структуру іконостасу. Ігуменя монастиря благословила юних прочан та запросила на свято Прп. Онуфрія Великого, яке відбудеться 25 червня.
Після відвідання монастирського храму, група вирушила до джерела Прп. Онуфрія Великого, де усі напилися та набрали із собою святої цілющої води, а найсміливіші навіть омилися джерельною, холодною водою у новоспорудженій купальні, отримавши зцілення від душевних та тілесних хвороб.