Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.09.2008. ПОЛТАВА. Секретар єпархії взяв участь у святкуванні дня визволення Миргорода

За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, секретар Полтавської єпархії архімандрит Філарет (Звєрєв) взяв участь у святкуванні 65-ої річниці від дня визволення другого кафедрального міста Полтавської єпархії – Миргорода.
Разом із керівниками області й міста отець Філарет та настоятель Іоанно-Богословської церкви Миргорода протоієрей Петро Товстяк взяли участь у ході та покладенні квітів до монументу визволителям міста.
А потім на центральній міській площі відбувся урочистий мітинг. На ньому виступили Голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев, заступник голови Обласної ради Петро Ворона, Миргородський міський голова Олександр Паутов, представники громадськості. В урочистій обстановці було відкрито пам’ятник Миколі Гоголю – видатному майстру слова, який прославив Миргородський край.
Запрошений до слова архімандрит Філарет передав присутнім найкращі вітання із Днем Міста від архієпископа Филипа. Отець Філарет зазначив, що мир – найбільший земний дар від Бога, і всі ми повинні докладати зусиль для того, щоб ніколи страшна війна не повторювалася ні на нашій святій землі, ні в будь-якому куточку земної кулі.
Отець архімандрит сказав, що відкриття пам’ятника Миколі Гоголю – видатна подія не лише в культурному житті Миргорода, оскільки Микола Васильович належить до числа відомих християнських мислителів. Тому хай кожен, дивлячись на цей прекрасний монумент, піднесе молитву за спокій душі доброго християнина і вірного сина Святої Церкви – раба Божого Миколи.

Прес-служба Полтавської єпархії