Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2008. УМАНЬ. На місці будівництва храму звершилась перша Божественна Літургія

16 вересня, єпископ Уманський і Звенигородський Антоній, здійснив водосвятний молебень та першу Божественну літургію в приміщенні, пристосованому для здійснення богослужінь і наданому в користування парафії Всіх святих міста керівництвом Уманського тепличного комбінату.
Навесні цього року на прилеглій до тепличного комбінату було освячено місце під будівництво храму на честь Всіх святих. Ініціатором будівництва став Генеральний директор Уманського тепличного комбінату Микола Васильович Гордій. У серпні нинішнього року настоятелем майбутнього храму був призначений протоієрей Олександр Смагло. Спільними зусиллями священика та керівництва комбінату було пристосовано одне із постуючих приміщень, що належить комбінату, для здійснення богослужінь. Таким чином, поки будуватиметься храм, в мікрорайоні «ГРС» здійснюватимуться богослужіння, налагоджуватиметься духовне життя громади майбутнього красеня-храму.
По закінченні літургії владика привітав жителів прилеглих до тимчасового храму районів Умані із можливістю відвідувати богослужіння, а керівництву тепличного комбінату вручив почесні грамоти єпархії.