Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2008. БІЛА ЦЕРКВА. Владика Митрофан освятив престол та очолив Божественну Літургію

20 вересня. із архіпастирським візитом архієпископ Білоцеркіський і Богуславський Митрофан відвідав Тетіївське благочиння. Святкове богослужіння відбулося в храмі на честь святих праведних Якима і Анни села Ненадиха. Архієпископ Митрофан освятив престол та очолив Божественну літургію, на якій владиці співслужили секретар єпархії архімандрит Никодим (Барановський), благочинний Тетіївського округу протоієрей Василій Волянюк та духовенство благочиння.
Історія храму бере свій початок з 1912 року. За столітню історію храм витерпів не мало поругань і запустінь. У радянські часи служив приміщенням сільського клубу, а в 1996 році був «захвачений» організацією УПЦ-КП. Лише через 12 років церковна громада святих Якима і Анни через Таїнство Покаяння була прийнята в лоно канонічної Православної Церкви, а храм після довгого періоду запустіння отримав освячення від правлячого архієрея.
Звертаючись з вітальним словом владика Митрофан відмітив: «…перехід громади у лоно Православної Церкви це не просто відважне і правильне рішення, це світлий приклад Покаяння, через яке люди наближаються до Бога, до спасіння».

Білоцерківська єпархія