Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.09.2008. КИЇВ. В Києво-Печерському історико-культурному заповіднику проходить виставка «Невичерпне натхнення»

В Художній галереї «НЕФ» Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкрилася виставка творів художників-реставраторів Центру наукової реставрації та експертизи Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника «Невичерпне натхнення» до 15-річчя створення Центру.
Експозиція розташована у двох залах галереї, де представлені 78 робіт – творчі надбання художників-реставраторів Центру, відомих як талановиті музейні реставратори, які своєю копіткою працею повертають до життя численні пам’ятки історії та культури різних епох.
У Центрі працюють 30 висококваліфікованих фахівців. Серед них – два реставратори вищої категорії: Інна Чорнокапська – єдиний в країні реставратор історичних та коштовних тканин, Анатолій Марченко – реставратор творів з металу, а також фахівці І-ї категорії – з реставрації творів станкового олійного живопису та поліхромної скульптури. Вони виконують консерваційно-реставраційні роботи пам’яток історії та культури з фондової колекції Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, а також інших музейних установ України.
За 15 років існування Центру наукової реставрації та експертизи його співробітники повернули до життя понад 2000 експонатів з фондів Заповідника і більше 1000 – із зібрань інших музеїв.
Більшість фахівців має і свої власні художні здобутки, невелика частина якого представлена на виставці «Невичерпне натхнення». Відвідувачі мають змогу ознайомитися із зразками сучасного іконопису, графікою, акварелями, олійним живописом та дерев’яним різьбленням. Серед робіт привертає увагу невелика скульптура «Пилип Орлик», яку створив науковець Іван Різник. Ця скульптура брала участь у конкурсі на кращий проект пам’ятника цій видатній особистості.

Виставка працює до 21.09.08 р. за адресою: м. Київ, вул. Івана Мазепи, 21, Художня галерея «НЕФ» (корпус 20).
Телефон для довідок : 280-21-04.