Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Приезд делегаций Поместных Церквей

25.07.2008. КИЇВ. До столиці прибули предстоятелі та ієрархи Помісних Православних Церков, які беруть участь в урочистостях з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі
Олександрійська Православна Церква: митрополит Аксумський Петро.
Антіохійська Православна Церква: митрополит Тирський і Сидонський Ілія, єпископ Филиппопольський Нифон.
Єрусалимська Православна Церква: митрополит Єлевферупольський Христодул.
Сербська Православна Церква: єпископ Зворничко-Тузланський Василій.
Румунська Православна Церква: митрополит Тирговишський Нифон, митрополит Нижньодунайський Кассіан, єпископ Кімпинійський Кіпріан.
Болгарська Православна Церква: митрополит Русенський Неофіт, митрополит Відинський Дометіан, єпископ Проватський Ігнатій.
Грузинська Православна Церква: митрополит Зугдидський і Цаішський Герасим, митрополит Некреський і Геретський Сергій.
Елладська Православна Церква: Блаженніший Ієронім, Архієпископ Афінський і всієї Еллади; митрополит Хіоса, Псарон й Інусон Діонісій; митрополит Нікопольський і Превезський Мелетій.
Албанська Православна Церква: Блаженніший Анастасій, архієпископ Тиранський і всієї Албанії.
Польська Православна Церква: архієпископ Люблінський і Холмський Авель.
Православна Церква Чеських земель і Словаччини: єпископ Комарненський Тихон.
Американська Православна Церква: архієпископ Оттавський і Канадський Серафим.

24.07.2008. КИЕВ. В Украину прибыл Предстоятель Элладской Православной Церкви
В Украину прибыла делегация Элладской Православной Церкви, возглавляемая ее Предстоятелем Архиепископом Афинским Иеронимом. В составе делегации прибыли митрополит Хиоса, Псарон и Инусон Дионисий, митрополит Никопольский и Превезский Мелетий, архимандрит Кирилл (Мисьякулис), архимандрит Прокопий (Петридис) и архимандрит Тимофей (Анфи), а также диакон Епифаний Арванитис, сообщил корреспондент официального сайта УПЦ Максим Сидоренко.
В аэропорту «Борисполь» гостей встретили Предстоятель Украинской Православной Церкви Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины Владимир, митрополит Крымский и Симферопольский Лазарь, епископы Бориспольский Антоний и Переяслав-Хмельницкий Александр, а также представители Министерства иностранных дел Украины.
Делегация Элладской Церкви будет пребывать в Украине до 29 июля и примет участие во всех запланированных торжествах вместе с Блаженнейшим Митрополитом Киевским и всея Украины Владимиром.

25.07.2008. КИЇВ. До столиці прибув Предстоятель Албанської Православної Церкви
Блаженнішого Анастасія, архієпископа Тиранського і всієї Албанії, в аеропорту «Бориспіль» зустрічали Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, ректор Київських духовних шкіл єпископ Бориспільський Антоній, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. Предстоятель Албанської Православної Церкви братиме участь в урочистостях з нагоди 1020-ліття Хрещення Русі.
Під час зустрічі архієпископ заявив: «Для нас дуже важлива 1020-літня історія Православної Церкви в Україні. Це велике таїнство Православної Церкви, що всі ми є однією родиною. Ваші турботи та переживання – це і наші турботи та переживання, а Ваша радість – це також радість усієї Православної Церкви».
Архієпископ Албанський розповів, що давно слідкує за історією Української Православної Церкви і знає про всі складнощі, що в ній існують. У Албанській Православній Церкві були ті ж проблеми протягом 23 років, проте зараз вона переживає етап воскресіння. «Сподіваємося, що благодаттю Божою проблеми Українського Православ’я будуть подолані. Безумовно, згідно з канонами Церкви. Я впевнений, що український народ дуже швидко наближатиметься до часів благодаті», – зазначив Блаженніший Анастасій.