Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.07.2008. КИЇВ. В урочистостях з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі беруть участь делегації всіх Помісних Православних Церков

Представники та делегації Помісних Православних Церков, які беруть участь в урочистостях з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі, що проходять цими днями в Києві:

Олександрійська Православна Церква — митрополит Аксумський Петро.

Антіохійська Православна Церква: митрополит Тирський і Сидонський Ілія, єпископ Филиппопольський Нифон, архімандрит Іаков (Халіль), а також Іскандер Кфурі.

Єрусалимська Православна Церква: митрополит Єлевферупольський Христодул та архімандрит Стефан (Діспіракіс).

Сербська Православна Церква — єпископ Зворничко-Тузланський Василій.

Румунська Православна Церква: митрополит Тирговишський Нифон, митрополит Нижньодунайський Касіан, єпископ Кімпинійський Кіпріан та диякон Євгеній Роготі.

Болгарська Православна Церква: митрополит Русенський Неофіт, митрополит Відинський Дометіан, а також єпископ Проватський Ігнатій.

Грузинська Православна Церква: митрополит Зугдидський і Цаішський Герасим, митрополит Некресський і Геретський Сергій та ігумен Мелхіседек (Хачідзе).

Елладська Православна Церква на чолі з Архієпископом Афінським Ієронімом: митрополит Хіоса, Псарон й Інуссон Діонісій, митрополит Нікопольський і Превезський Мелетій, архімандрит Кирил (Міс’якуліс), архімандрит Прокопій (Петрідіс), архімандрит Тимофій (Анфі) та диякон Епіфаній Арванітіс.

Польська Православна Церква: архієпископ Люблінський і Холмський Авель, протоієрей Миколай Келбашевський, протоієрей Ярослав Лось та Вадим Штембурський.

25 липня до Києва прибув Предстоятель Албанської Православної Церкви Архієпископ Албанський Анастасій. Його супроводжував вікарний єпископ Кроійський Антоній.

Православна Церква Чеських земель і Словаччині: єпископ Комарненський Тихон, протоієрей Василій Стойко та протоієрей Олексій Ющенко.

Американська Православна Церква: архієпископ Оттавський і Канадський Серафим, архімандрит Закхей (Вуд), протоієрей Володимир Алексєєв і протоієрей Олег Кирилов.

orthodox.org.ua