Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2008. КИЇВ. Предстоятелі Української та Елладської Православних Церков привітали учасників фестивалю «Братья.ua»

24 липня, у с. Глібовка (Вишгородський район, Київська обл.) розпочався другий православний етнофестиваль «Братья.ua», який було організовано Синодальним відділом у справах молоді УПЦ і Свято-Троїцьким Іонінським монастирем (Київ) разом з Оргкомітетом фестивалю «Братья» (Можайськ).
Почесними гостями фестивалю стали Блаженніший Архієпископ Афін і всієї Елади Ієронім ІІ, який прибув у четвер до Києва на святкування 1020-річчя Хрещення Русі, і Предстоятель УПЦ Блаженіший Митрополит Володимир.
Митрополит Володимир благословив молодь, що зібралася на свято, та зазначив: «Головне у житті кожної людини – налагодити стосунки з Богом, і чим раніше це відбудеться, тим краще».
Архієпископ Ієронім у свою чергу згадав, як у 1950-х роках він сам неодноразово брав участь у таких православних фестивалях, що проводилися у Греції. «Це дуже сильно вплинуло на моє подальше духовне життя», — розповів гість.
«Братья.ua» буде проходити до 2 серпня включно. Духовною складовою фестивалю стануть богослужіння й молитви просто неба, лекції і бесіди з богословами (о. А. Кураєвим, о. А. Ткачовим тощо). 27 липня, напередодні дня Святого рівноапостольного Князя Володимира, відбудеться нічна Божественна літургія, під час якої кожен бажаючий зможе причаститися Святих Христових Таїн.
У програмі фестивалю також заплановані виступи джазові, класичні, співи бардів, народна музика, майстер-класи (з вишивки, гончарства, фотозйомки).
«Родзинкою» програми стане славетний Києво-Печерський розспів (найдавніший на Русі).

orthodox.org.ua