Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25-30 липня в Україні у торжествах з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі візьмуть участь Вселенський та Московський Патріархи і делегації Помісних Церков – програма святкових заходів

На святкування 1020-ліття Хрещення Русі в Україну прибудуть делегації Константинопольського та Московського Патріархатів на чолі з їх Предстоятелями — Святішими Патріархами Варфоломієм і Алексієм, а також представники інших помісних Православних Церков.

Програма святкових заходів:

25 липня, п’ятниця

10:30 — зустріч Патріарха Варфоломія біля святих врат Києво-Печерської Лаври, короткий молебень на території Верхньої Лаври.
26 липня, субота

11:00 — молебень у Софійському Соборі. Освячення відновлених Царських врат та встановлених дзвонів.

12:00 — Софійська площа: звернення Президента України, слова Патріарха Варфоломія і Митрополита Володимира.

14:30 — відкриття виставки в «Українському домі», презентація ювілейних монет і погашення поштових марок. За участю Патріарха Варфоломія і представників УПЦ.

17:00 — зустріч Патріарха Алексія біля святих врат Києво-Печерської Лаври, потім вітання Патріарха Алексія до лаврської братії на території Ближніх печер. Відвідування Київської духовної академії.

18:30 — зустріч Святіших Патріархів Варфоломія та Алексія із Блаженнішим Митрополитом Володимиром у резиденції Предстоятеля УПЦ.
27 липня, неділя

8:30 — Божественна літургія на Володимирській гірці за участю Патріархів Варфоломія та Алексія. (Пряма трансляція на телеканалі «Глас»)

12:00 — покладення квітів до пам’ятника жертв Голодомору.

18:15 — відвідування місця будівництва кафедрального собору Воскресіння Христового (за мостом біля ст.метро «Либідська»). Молебень та прощання із Патріархом Варфоломієм.
28 липня, понеділок, день пам’яті князя Володимира

10:00 — Божественна літургія на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври за участю Патріарха Алексія. (Пряма трансляція на телеканалі «Глас») По закінченні — хресний хід на Дальні печери.
29 липня, вівторок

14:00, Донецьк — молебень у Спасо-Преображенському кафедральному соборі за участю Патріарха Алексія.
30 липня, середа

9:00, Успенська Святогорська Лавра — Божественна літургія за участю Патріарха Алексія. (Пряма трансляція на телеканалі «Глас»)