Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.07.2008. ВОЛОДИМИ-ВОЛИНСЬКИЙ. У селі Лютка освячено храм

У неділю 20 липня єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим відвідав село Лютка Старовижівського району. Цього дня сільська громада відзначала ювілей – 220 років від першої писемної згадки про село.
Під час візиту владика Никодим очолив богослужіння з нагоди визначної події – освячення новозбудованого храму на честь Казанської ікони Божої Матері. Стараннями селян села, де ніколи не було церкви, постала нова церква.
Після закінчення освячення храму було звершено Божественну літургію, після закінчення якої єпископ звертаючись до присутніх сказав:
«Цього року весь християнський світ відзначає 1020-ліття хрещення Русі святим князем Володимиром Великим. Насіння християнства, посіяне тоді рясно проростало і щедро плодоносило на нашій землі. І нині Слово Боже шириться Україною, людські душі віднаходять віру, постають нові храми Божі. Відрадно, що і в селі Лютка у рік 220-річного ювілею села, любов’ю та працею боголюбивих мешканців зведено церкву в ім’я Казанської ікони Божої Матері. Кожен храм Божий є особливим місцем, це – «небо на землі», дім Божий, місце зустрічи людини з Господом. Тож нехай цей новий храм стане осередком духовного життя села, тим живоносним джерелом, з якого щедро точаться живі води Божої Благодаті».

Прес-служба Володимир-Волинської єпархії