Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.07.2008. ЄРУСАЛИМ. Волинські паломники побували на Святій Землі

З прадавніх часів віруючі, які жили у різних країнах, бажаючи своїми власними очима побачити місця, де жив та постраждав Господь Ісус Христос, вирушали у мандрівку до Святої Землі. На той час такі паломництва могли тривати роками. Зараз, за допомогою сучасних засобів сполучення, це стало набагато простіше, і звершити паломництво до Ізраїлю, де залишилися дорогі кожній віруючій людині святині, можна за декілька днів.
Так у вівторок, 10 червня, 53 паломники на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом розпочали подорож до Єрусалима.
За дні перебування на Святій Землі волиняни двічі зустрічалися з Блаженнішим Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом ІІІ. Його Блаженство звернув увагу на важливість єдності Православної церкви, яка укріпляє віру в серцях людей. Він також наголосив, що дуже часто разом з Блаженнішим Володимиром, Митрополитом Київським і всієї України тут, в Єрусалимі, звершують Божественну Літургію на Гробі Господньому, що є свідченням єдності Української Православної Церкви зі всією Вселенською Православною Церквою.
На другий день Трійці митрополит Ніфонт співслужив Блажнннішому Патріарху в Свято-Троїцькому храмі Руської Місії, де з його рук волинські паломники причастилися Христових Тайн. Загалом на святій землі митрополит Ніфонт звершив ще чотири літургії: у храмі 12 апостолів в Капернаумі, у Вифлеємі в печері Різдва Христового, у Горненському жіночому монастирі а також особливу нічну Літургію на Гробі Господньому.
Вперше паломники з Волині побували у Самарії біля колодязя Якова, де Христос розмовляв з самарянкою. За тиждень паломницької поїздки волиняни з митрополитом Ніфонтом побували у найбільш відомих та визначних місцях на Святій Землі, відомих зі Святого Письма та з церковного Передання, які історично належать Єрусалимській Православній Церкві.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ