Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.07.2008. ВАРШАВА (ПОЛЬЩА). Владика Августин взяв участь в урочистостях з нагоди 2000-річчя пам’яті святого апостола Павла

11-12 липня 2008 року у православній парафії Ханьчова-Висова Новосанчівського благочиння Перемиської єпархії (Польська Православна Церква) відбулися урочистості з нагоди 2000-річчя пам’яті святого апостола Павла. На запрошення архієпископа Перемиського і Новосанчівського Адама, до міста Сянока прибули архієпископ Щецинський і Вроцлавський Єремія (Польська Православна Церква), архієпископ Львівський і Галицький Августин (Українська Православна Церква) та єпископ Михайлівський Георгій (Православна Церква Чеських земель і Словакії).
У переддень ювілею в церкві Покрови Пресвятої Богородиці села Ханьчова було звершено Всенічне бдіння. Після богослужіння архієпископ Августин виголосив проповідь, а архієпископ Адам доповідь «Святий апостол Павло».
Наступного дня парафіяни храму архістратига Михаїла, що у селі Висова та паломники зустрічали архієпископа Перемиського і Новосанчівського Адама та гостей-архіпастирів. Усі присутні Хресним ходом піднялися на святу гору Явір, де, за переданням, було явлення Божої Матері. Там біля каплиці Покрови Пресвятої Богородиці архіпастирі у співслужінні сонму духовенства та при чисельному зібранні вірних відслужили водосвятний молебень та Божественну літургію.
Прес-служба Львівської єпархії