Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.07.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В Ковелі відкрито Ковельській міській духовно-просвітницькій центр

Рішенням депутатів Ковельської міської ради в місті Ковелі було створено ковельській міській духовно – просвітницькій центр, який під патронатом міського голови С. Кошарука стане осередком духовності міста. В залах і кімнатах центру будуть проводитися виставки та зустрічі творчої інтелігенції міста. Розмістився центр у приміщенні колишньої аптеки на розі вулиць Незалежності та Міцкевича. Свого часу в цій аптеці купував ліки для своєї хворої доньки батько Лесі Українки.
4 липня на передодні святкування 64-ї річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників цей центр було відкрито. З благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима, та по запрошенню міської влади участь у відкриті центру взяв голова єпархіального відділу по роботі з дітьми та молоддю священик Олександр Кобенко, настоятель громади священномученика Анатолія Ковельського міста Ковель. Також серед запрошених були заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук, радник голови обласної ради Володимир Блінов, голова обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик, народний депутат України Віктор Олійник, депутати обласної ради Олег Кіндер і Микола Пасаман, члени родини видатного українського художника Андроніка Лазарчука, велика група працівників ЗМІ та ін.
Гостей радо вітали Ковельській міський голова Сергій Кошарук, його перший заступник Геннадій Сорока, заступники Володимир Бойко та Ігор Прокопів, консультант міського голови Анатолій Семенюк, депутати міської і районної рад, члени міської філії «Союзу українок», активісти громадсько-політичного життя, творча інтелігенція. Після урочистого перерізання символічної стрічки при вході у центр для всіх гостей було проведено екскурсії залами духовно – просвітницького центру.
Марія Бензюк
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії