Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.07.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Діти-сироти відпочили у православному таборі

За благословенням єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима, з 18 по 28 червня в пансіонаті «Шацькі озера» Волинської області, на березі найбільшого в Україні озера Світязь, був організований дитячий православний табір для дітей-сиріт і напівсиріт Володимир-Волинської єпархії.
Цього року на березі Світязя відпочивали 36 дітей, віком від 8 до 14 років, зі складною сирітською долею. За благословенням правлячого архієрея, відповідальним за проведення табору був призначений священик Олександр Кобенко, керівник єпархіального відділу з роботи з дітьми та молоддю.
За час відпочинку в таборі відбувалися такі заходи: турніри з настільного тенісу, шахів, футболу, волейболу, бадмінтону та стрільби. Були організовані також конкурси малюнків і зачісок. Дітям надовго запам’яталися екскурсії Шацькими озерами, походи в ліс, катання на водних катамаранах, спів під караоке, катання на конях, різні ігри й найбільше, звичайно ж, купання в озері Світязь.
Під час відпочинку діти постійно відвідували храм Іоанна Предтечі, що на території пансіонату. Тут щодня проводилися ранкові й вечірні молитви й духовні бесіди. Під час зміни всі юні відпочиваючі висповідалися й причастилися Святих Христових Таїн. Духовно й тілесно оздоровившись, задоволені діти повернулися додому.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії