Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.07.2008. КРИВИЙ РІГ. Владика розповів благочинним про підсумки Архієрейського Собору

Під головуванням архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема, у Свято-Микільському храмі відбулися чергові збори духовенства єпархії.
У своєму виступі владика Єфрем торкнувся основної теми зборів ― Архієрейського Собору Руської Православної Церкви, що проходив у Москві в храмі Христа Спасителя.
На зборах обговорювалися також питання підготовки проведення Всеукраїнського хресного ходу в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Русі, що проходитиме в єпархії 20 липня. Саме святкування ювілею Хрещення Русі в Криворізькій єпархії відбудеться 8–10 вересня. У програмі заплановане проведення духовно-просвітницької конференції, хресного ходу, духовного концерту, установка пам’ятного хреста на території Спасо-Преображенського кафедрального собору.
Порушивши загальні питання з життя єпархії, правлячий архієрей звернув увагу на проблеми морального життя сучасного духовенства й закликав його представників не уподібнюватися байдужості світу, а щиро прагнути кінцевої мети ― Царства Небесного ― і вести туди за собою свою паству.
Роботу зборів завершила спільна молитва.
Прес-служба Криворіжської єпархії