Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.06.2008. ЛУЦЬК. Волинські паломники відвідали святині Криму

Нещодавно 150 паломників повернулися з кримської землі, де відвідали монастирі і храми перших віків, вклонились святим місцям, де творили свої подвиги святий апостол Андрій Первозванний, святителі Климент Римський та Лука Войно-Ясинецький. Наймолодшому подорожуючому було чотири роки, найстаршому – 74. Для волиняни поїздки до святих місць разом зі своїм архіпастирем митрополитом Ніфонтом вже стали доброю традицією.
У Севастополі, паломники відвідали Покровський храм. З екскурсоводами оглянули Панораму оборони Севастаполя 1854-1855 років. Ввечері прочани побували у Херсонесі. У Бахчисараї волиняни побували Свято-Успенському чоловічомумонастирі.
Прочани також молилися у храмі Всіх святих Кримської та Херсонеської землі, що в Алушті. А звідти виїхали в Тополівку – у Свято-Параскевський Троїцький жіночий монастир. Паломники вмилися з джерел святою водою, побували на вечірній службі. Зранку архієрейським чином відслужили літургію. У Сімферопольському Петро-Павлівському кафедральному соборі, який також був знищений, залишили владиці Лазарю велику писану ікону Божої Матері “Утолі моя печалі”. У Троїцькому храмі, в якому служив архієпископ Лука Войно-Ясинецький (він був лікарем і нині є святим як сповідник віри), приклалися до його мощей. Всіх паломників помазали миром від мощей святителя Луки.