Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2008. КИЇВ. Засновники Групи компаній «Фокстрот» нагороджені орденами Української Православної Церкви

У предстоятельській резиденції Блаженнішого Митрополита Київського й всієї України Володимира у Києво-Печерській Лаврі, 6 червня відбулося нагородження засновників компаній «Фокстрот» – Георгія Дигама, Валерія Маковецького й Геннадія Виходцева.
Вручаючи ордена рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня, Блаженніший Митрополит Володимир сказав: «Це висока оцінка вашим особистим заслугам перед Церквою в справі допомоги дітям, позбавленим батьківського тепла й турботи. Сподіваюся, з благословення Святої Церкви, ваш бізнес буде й надалі процвітати, тому ще не одна добра справа допоможе дітям-сиротам, якими Ви постійно опікуєтесь».
Голова ради засновників Групи компаній «Фокстрот» Георгій Дигам розповів, що сьогодні Група керує двома десятками вітчизняних інтернатів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Крім того, відома бізнес-струкутра реалізує власний соціальний проект «Велике серце маленького життя». У рамках цього проекту знято і готується до презентації повнометражний художній фільм для сімейного перегляду «Маленьке життя» Олександра Жовни. Кошти від благодійних показів фільму в регіонах будуть використані для боротьби з дитячою смертністю. Разом з партнерами по соціальному проекту – Благодійним фондом «Крона» ГК «Ніко», власники «Фокстроту», у ході реалізації Програми адаптації дітей-сиріт у соціум, взяли патронат над дванадцятьма учнями шкіл-інтернатів – випускників цього року. «Бережіть храм душі своєї», – ці слова класика актуальні сьогодні для всього нашого суспільства», – процитував співзасновник ГК «Фокстрот» Геннадій Виходцев. – Але для початку цей «храм» у душі потрібно збудувати. Ми пишаємося, що цю місію духовних наставників для дітей-сиріт високо оцінила Українська Православна Церква.
Довідка: Протягом декількох років Місія УПЦ соціальної допомоги дітям бере активну участь у соціальних акціях і програмах, які організовувала компанія «Фокстрот».
orthodox.org.ua