Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2008. БЕРДЯНСЬК. Завершився візит Блаженнішого Митрополита Володимира в Бердянську єпархію

З 17 по 19 червня Бердянську єпархію відвідав Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Зустріч Предстоятеля Церкви відбулась біля поклонного хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення Київської Русі на межі Бердянської й Донецької єпархій. В урочистому заході взяли участь єпископ Бердянський і Приморський Єлисей і клірики єпархії. В архіпастирській поїздці Його Блаженство супроводжували ректор Київських духовних академії й семінарії єпископ Бориспільський Антоній і єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
18 червня в кафедральному соборі на честь Різдва Христового Блаженнішого Владику Володимира в супроводі архієпископа Рівненського й Острозького Варфоломія, єпископів Бориспільського Антонія та Переяслав-Хмельницького Олександра урочисто зустрічали клірики єпархії на чолі з єпископом Єлисеєм, а також мер міста Бердянська Євгеній Шаповалов. У присутності численних віруючих Предстоятель УПЦ відслужив подячний молебень, по закінченні якого Блаженніший Владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Потім гості вирушили в новозбудований Свято-Троїцький храм, де їх зустрів настоятель церкви протоієрей Олег Ніколаєв і ктитори православної парафії. Після цього Блаженніший Митрополит Володимир відбув до другого кафедрального міста єпархії – Приморськ, де у Свято-Миколаївському кафедральному соборі його зустрічали настоятель храму із духовенством благочиння та численні віруючі.
19 червня у церкві Володимирської ікони Божої Матері с. Нововасилівка Бердянського району в день 35-річчя правлячого архієрея – єпископа Бердянського й Приморського Єлисея – була звершена Божественна літургія, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви. Йому співслужили: архієпископи Рівненський і Острозький Варфоломій, Запорізький і Мелітопольський Василій, Конотопський і Глухівський Лука; єпископи Бориспільський Антоній, Бердянський і Приморський Єлисей і Переяслав-Хмельницький Олександр. За богослужінням єпископ Єлисей до дня свого 35-річчя був нагороджений орденом преподобного Нестора Літописця ІІ ступеня. Також Блаженніший Митрополит Володимир висвятив у сан архімандрита ігумена Димитрія (Михешкіна) і нагородив правом носіння митри протоієрея Володимира Савійського. По закінченні Літургії Його Блаженство промовив вітальне слово владиці Єлисею й вручив йому ікону Миколая Чудотворця із часткою мощей. У відповідь правлячий архієрей Бердянської єпархії відзначив важливість історичного візиту Предстоятеля Української Православної Церкви й подякував усім прибулим ієрархам за привітання.
Прес-служба Бердянської єпархії/прес-служба УПЦ