Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.06.2008. ПОЛТАВА. У єпархії відкрито духовно-просвітницький центр

У Полтавській єпархії відбулося урочисте відкриття та освячення духовно-просвітницького центру. Чин освячення очолив архієпископ Полтавський і Миргородський Филип, у співслужінні секретаря єпархії архімандрита Філарета (Звєрєва), благочинних Полтавського міського та районного округів протоієреїв Іоанна Корнієнко та Олександра Антонюка, настоятеля Самсонівського храму протоієрея Костянтина Оніпко. На освячені були присутні міський голова Андрій Матковський, секретар міської Ради Олександр Козуб, народний депутат Андрій Сокол, керівники районних в місті Полтава Рад, ректора Вищих навчальних закладів, представники міської та обласної влади, громадських організацій, засобів масової інформації.
Перед початком урочистого молебню до присутніх звернувся Високопреосвященніший архієпископ Филип, який в своєму виступі розповів про історію будівництва духовно-просвітницького центру, а також про діяльність яку планується вести в ньому. Після свого виступу Владика запросив до слова міського голову Андрія Матковського.
Після виступу, владика Филип звершив молебень на освячення приміщення і благословення праці співробітників центру, а також окропив свяченою водою новозбудовану споруду. Після цього архієпископ Филип і почесні гості урочисто перерізали стрічку.
По завершені офіційної частини для гостей була проведена екскурсія по духовно-просвітницькому центру.
Прес-служба Полтавської єпархії