Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.06.2008. ХЕРСОН. Правлячий архієрей зустрівся з керівництвом області

У Херсонській обласній державній адміністрації пройшла зустріч між архієпископом Херсонським і Таврійським Іоанном та головою обласної державної адміністрації Борисом Сіленковим.
В серпні цього року в Херсоні очікується велика історична подія для духовно-культурного життя краю – прославлення в лику святих преподобного Варсонофія Херсонського, сповідника. З цієї нагоди очікується візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до Херсона.
Взаємодія Херсонської єпархії та державної влади у підготовці та участі в урочистих заходах з цієї нагоди була питанням номер один у цій зустрічі.
Також, обговорювався ряд інших важливих проблем.
Серед них були питання щодо повернення власності Благовіщенському монастирю поблизу Херсона та допомога у реконструкції Свято-Духівського кафедрального собору в Херсоні. Як вже неодноразово повідомлялося, останні роки собор знаходиться у загрозливому аварійному стані через тріщини, які покрили будівлю храму. Борис Сіленков розказав архієпископу Іоанну, що Херсонська обласна державна адміністрація посприяла виділенню державних коштів на проведення ремонтних робіт. Це дає підстави сподіватися, що за умови надходження цих коштів найближчим часом, відновлювально-будівельні роботи розпочнуться в повному обсязі.
Обговорювалася і взаємодія Херсонської єпархії УПЦ та обласної влади у проведенні заходів, присвячених святкуванню 1020-річчя хрещення Київської Русі.