Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.06.2008. ХЕРСОН. Свято-Духівський кафедральний собор відзначив своє престольне свято

На другий день Святої Трійці Свято-Духівський кафедральний собор міста Херсона святкує престольне свято. За архієрейським богослужінням зібралася велика кількість духовенства. На запрошення архієпископа Іоанна, на свято прибув єпископ Новокаховський і Бериславський Іоасаф.
Традиційно, богослужіння розпочалося з урочистої зустрічі святині Півдня України – Касперівської ікони Божої Матері. Декілька днів ікона перебувала в соборі, після чого з усіма почестями її проводжають назад, до Одеси.
Кожного року за богослужінням цього дня в кафедральному соборі зібралося дуже багато людей. Але, цього року вочевидь кількість молящих набагато перевищила кількість людей, що зібралася минулого року.
До храмового дня собор набув ще більш святкового вигляду. Верхня частина собору була пофарбована білосніжно білою фарбою. Білий колір є символом небесної духовної чистоти і радості, цього великого дару Святого Духа, що посилається віруючим істинно людям. З часом, весь собор набуде білосніжного вигляду, і виглядатиме ще більш святково і урочисто.
Одночасно продовжується і підготовка до капітального ремонту для усунення тріщин в будівлі собору.
Як вже повідомлялося, з нагоди канонізації преподобного Варсонофія Херсонського, сповідника, мощі якого знаходяться в соборі, Херсон, і зокрема кафедральний собор, вперше за більш ніж 10 років очікують на приїзд Предстоятеля Української Православної Церкви.