Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2008. ЛУЦЬК. Звершено Таїнство Хрещення в будинку дитини

Кілька разів на рік в будинку дитини «Малятко» священниками Волинської єпархії УПЦ звершуються Таїнства Хрещення. Нещодавно було здійснено Таїнство Хрещення священиком Олександром Богдановим, викладачем Волинської Духовної семінарії та кліриком церкви святої рівноапостольої Марії Магдалини, що знаходиться у місті Луцька. Під час Хрещення йому допомагали вихованці ВДС, які не лише співали і читали богослужбові тексти, а й були хресними батьками для новохрещених маленьких християн.
Вік новохрещених малят від 1 до 3-х років. Після хрещення кожному з них батюшка подарував іконку. «Як страшно спостерігати сум в дитячих очах, — говорить о. Олександр, — під час звершення Таїнства дітки слухняно сидять на стільчиках, але очі наповнені таким сумом по батьківській ласці і домівці, що це проймає до глибини душі. Ці дітки забуті батьками, але не забуті Богом і в Таїнстві Хрещення вони отримують такий безцінний скарб, який ніхто не зможе в них забрати».
Звершенню Хрещення передує клопітка праця. Особливо це стосується малят, які поступають до луцького дитячого будинку з районів. Перед Хрещенням священик телефонує д о місця їхнього народження та прописки і дізнається, чи не були вони вже охр ещені. За свідченням однієї з виховательок, дива стаються з новохрещеними малятами буквально на очах. Як правило, вже за кілька днів багато кого з них усиновлюють, а багатьом діткам, у яких до Хрещення був діагноз ВІЛ-інфікований, після нових аналізів діагноз знімають.
Прес-служба Волинської єпархії