Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.06.2008. ЛУЦЬК. У тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської відбулися збори духовенства

Волинської єпархії Української Православної Церкви під головуванням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. На зборах були присутні 248 священиків, 54 відсутніх з різних причин, 13 звільнені за штат. Були розглянуті питання внутрішнього життя єпархії і особистої поведінки священнослужителів. Зокрема, владика звернув увагу на зовнішній вигляд священиків. «Ми повинні якнайчастіше одягати підрясники та ряси, тому що це жива проповідь для людей», – зауважив митрополит.
Владика Ніфонт нагадав як правильно писати прохання на соборні служби, слід уважно працювати над складанням протоколів парафіяльних зборів. Також в цей день митрополит закликав священиків без освіти закінчити заочний сектор при Волинській духовній семінарії. Митрополит відповів на численні питання священиків, які стосувалися правильного звершення Таїнств та обрядів.
На збори духовенства була запрошена голова Волинського обласного відділення дитячого Фонду України Олена Грінченко. Олена Миколаївна щиро подякувала владиці Ніфонту за плідну співпрацю і матеріальну допомогу для дітей-сиріт. Вона зауважила,
що нещодавно на клопотання фонду почесною грамотою Волинської облдержадміністрації був нагороджений митрополит Ніфонт, а на зборах деякі священики та благочинні Волинської єпархії отримали подячні грамоти від обласного відділення Дитячого фонду України. На закінчення слова Олена Грінченко запросила владику Ніфонта взяти участь у телемарафоні до Міжнародного дня захисту дитини.
На запрошення митрополита перед священиками виступив голова Волинського відділення УТОС Юрій Симончук. Він також подякував владиці і духовенству за співпрацю і духовну та матеріальну допомогу незрячим.
Митрополит на прохання настоятеля храму Всіх святих землі Волинської вручив трьом будівничим собору з благословення Передстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира медалі святого рівноапостольного князя Володимира першого ступеня. Перед священиками виступив проректор ВДС протоієрей Сергій Ющик, котрий розповів про викладання християнської етики в школах. У своєму слові архідиякон Аліпій розповів про дитячі православні табори, які будуть проведені цього літа. Закінчуючи збори митрополит подякував священикам за приїзд та запросив усіх священиків 10 серпня у неділю взяти участь у хресному ході з нагоди 1020-ї річниці Хрещення Русі.