Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.06.2008. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви прийняв делегацію з Грузії

Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир зустрівся з делегацією Грузинської Православної Церкви на чолі з митрополитом Цхум-Абхазьким Даниїлом. Зустрч відбулась в резиденції Предстоятеля в Києво-Печерській Лаврі. Митрополит Даниїл передав Блаженнійшому Митрополиту Володимиру привітання від Католікоса-Патріарха всієї Грузії Іллі. Він також наголосив на особливому духовному зв’язку між Грузією та Києвом, які знаходяться під особливим покровительством Божої Матері.
Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), разом з грузинським єрархом Лавру відвідали новопризначений Надзвичайний та Повноважній Посол Грузії в Україні Мераб Антадзе, голова комітету Парламенту Грузії з прав людини Єлена Тевдорадзе та консул Грузії Теймураз Нішніадзе.
З боку Української Православної Церкви в зустрічі взяли участь Секретар Предстоятеля єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко)та голова Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архимандрит Кирил (Говорун). Після зустрічі отець Кирил (Говорун), голова комітету Парламенту Грузії з прав людини та консул Грузії обговорили релігійну ситуацію, а також рівень церковно-державних стосунків в Україні.