Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.05.2008. ЛУЦЬК. В Овручі відбулися святкування з нагоди 330-ліття перенесення чесних мощів преподобномученика Макарія

У день 330-ліття перенесення чесних мощів преподобномученика Макарія, архімандрита Овруцького із Канева до Овруча, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир очолив ювілейні урочистості з нагоди свята. На запрошення керуючого Овруцькою єпархією архієпископа Овручського і Коростенського Віссаріона участь у святкуваннях взяв керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
До ювілею був виготовлений і встановлений монумент, який цього дня освятив Блаженніший Митрополит Володимир. на площі перед Свято-Василівським храмом Овруча було звершено Божественну Літургію. Його Блаженству співслужили митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, архієпископи Черкаський і Канівський Софроній, Овручський і Коростенський Віссаріон, Львівський і Галицький Августин, Сарненський і Поліський Анатолій, єпископи Ніжинський і Прилуцький Іриней, Переяслав-Хмельницький Олександр, а також священики єпархії. Свято-Василівський храм заснований святим рівноапостольним князем Володимиром 997-го року. Побудову теперішнього кам’яного храму відносять до ХІІ століття. Тоді ж у ньому з’явилися й унікальні фрески, які й досі прикрашають храмові склепіння.
Після богослужіння біля пам’ятника святому Макарію був відслужений молебень, після якого Митрополит Володимир вручив благодійникам церковні нагороди.
Керуючий Овруцькою єпархією архієпископ Віссаріон подякував Блаженнішому Митрополитові Володимиру за відвідання єпархії та за первосвятительські молитви за народ Божий, а на згадку про подію подарував ікону преподобномученика Макарія.
Цього ж дня Блаженніший Митрополит Володимир звершив закладку храму та освячення місця під будівництво церкви на честь великомученика і цілителя Пантелеймона, що знаходитиметься на території Овруцької центральної районної лікарні. Предстоятель благословив присутніх іконочками Пресвятої Богородиці.